Rapid team 2, Geannuleerd?

Afgelopen dinsdag speelde ons tweede rapid team. Over de uitslag hoorde ik niets, doodse stilte. Wat zou er zijn gebeurd. Ik was er niet bij. De uitslagen waren nog niet bekend gemaakt op de site van de sga. Ik kon er alleen maar van uitgaan dat er iets ergs was gebeurd.
Op de clubavond hoorde ik het.
Arno had een van zijn partijen verloren door een onreglementaire zet. (Weg koning) Hij wist niet meer of hij zijn klok al had ingerukt. Dat is wel nodig om als tegenstander de winst te kunnen claimen, ook al zou die maar een opgeschoten, ongedurige spruit van 15 jaar zijn. Aanraken leidt in het geval dat je de koning zou verliezen, dus niet tot een verplichte zet als je de klok nog niet hebt ingedrukt.
Wel verplicht zetten, geldt bij aanrakingen van een stuk die niet leiden tot schaak van de eigen koning. Daar lijkt niet iedereen op onze club naar te handelen.
Met de andere twee partijen van Arno is het ook niet goed gegaan en Paco had zo hoorde ik achteraf 1 punt gehaald, dus 2 niet. klopt dit? Joep was tevreden over zijn spel. Hij vond dat hij goed gespeeld had, 2 uit 3. Van Gyan hoorde ik dat hij evenals in de eerste ronde al zijn partijen had gewonnen. Dat is helemaal niet gek. Eigenlijk wel heel goed zelfs.
Al met al zijn dinsdag 6 bordpunten behaald. Dat is een minder dan op de eerste speelavond van het tweede rapid team. Volgens mij hebben we nu dertien bordpunten. Iets meer dan 50%. Doordat nog niet alle uitslagen op de sga site zijn / waren ingevuld, is het niet duidelijk wat dit voor de stand betekent. Hoeveel bordpunten en hoeveel matchpunten heeft ieder team?

Het zou mooi zijn als we maandag (?) 3 juni al onze partijen zouden winnen om nog een kans te maken. TEN AANVAL!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *