Blijft Joep behouden voor De Volewijckers?

Blijft joep behouden voor het tweede team? Dat was de vraag die woensdagavond een antwoord zou krijgen.
Er moest wat joep betreft aan tenminste een voorwaarde worden voldaan: Het tweede team moest winnen. Dan zou het team niet degraderen en zou Joep kunnen blijven.
Bas kwam om de spanning te verhogen wat later omdat hij door een vergissing, of was het toch iets anders?……
Hoe dan ook hij stond bij Caissa voor de deur en werd daar weggestuurd. Tegelijkertijd kreeg hij een programmaboekje van Huize Lydia in zijn hand gedrukt.
Dat zou later in het Noorderpark  op weg naar “het Anker” nog goed van pas komen, maar dat slaan we over.

Teamleider Ronald had een tactische vondst gedaan die heel goed zou uitpakken. Hij speelde niet. Zijn favoriete vervanger heette Paco.
Een kwartiertje na aanvangstijd kwam Bas toch nog. De anderen hadden niet gewacht en waren vast begonnen. Door de adrenaline die door het te laat komen was aangemaakt, kwam Bas volgens eigen zeggen lekker uit de startblokken. De achterstand in tijd was snel ingelopen en hij speelde daadkrachtig en goed verder (hij heeft zijn partij nog niet nagespeeld).
Michiel stond goed, maar dat was op dat moment het enige pluspunt.

Jan de Boer die verdorie op het eerste bord steeds sterke tegenstanders trof, maakte remise en dat was niet voor de eerste keer. Op zich een goed resultaat, maar Joep verwacht wel iets meer van hem. Om een hogere rating te krijgen zou hij af en toe een  wat meer moeten uitgaan van zijn eigen kracht. Ik bedoel eigenlijk gewoon wat langer doorspelen en winnen. Ook Joep verraste mij, zou hij toch niet willen dat De Volewijckers zich zou handhaven of was het werkelijk een remisestand? dat werd overeengekomen en daarna maakte Lizet ook remise: 1,5 – 1,5. Goed gedaan, Dat zou echter niet genoeg zijn. Paco kwam langzaamaan beter te staan en won daarna ook nog 2,5 – 1,5. Wat een geweldig talent. Bas bracht zijn opponent steeds verder in het nauw, dwong pionwinst af en maakte het zijn tegenstander zo moeilijk dat die door de vlag ging. Bas werd daarna door zijn tegenstander met u aangesproken. Na zo’n prestatie is dat ook wel terecht. Aan de bar hoorde ik dat Michiel ook gewonnen had 4,5 – 1,5.
Feest, de handhaving was een feit.
Arno maakte een inschattingsfout.  Ho Ho Jij hebt dat ook wel eens gedaan. In het toreneindspel had zijn tegenstander twee pionnen meer. Dat is ook in deze klasse teveel. Bij Gyan speelden zich in het eindspel nog wat doldwaze taferelen af. Ik herken dat wel, Ik zal hier uit respect voor iedereen en ook voor de klasse waarin we spelen niets over zeggen. Stel 6-2. Als we hier de twee halfjes van Jan en Joep zouden aftrekken  zouden we nog steeds met 5-3 hebben gewonnen, maar beschouw dit laatste maar als niet geschreven. Ik zou ze erg missen, die Jan en Joep. Al met al was het wel weer een avond die voorbij ging…. .  Er komen er meer. Wat een gedoe he? met die Joost Klein.

1 gedachte over “Blijft Joep behouden voor De Volewijckers?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *