De kampioenen zijn bekend; de prijzen nog niet, de clubavond gaat door

De interne competitie is voorbij en de winnaars van de groepen 1 tot en met 7 zijn bekend en dus ook de kampioen van De Volewijckers in het seizoen 2023-2024. 

Kampioen werd na een harde strijd in de laatste ronde, tegen zijn mededinger Martin Beugel, Cor Croese. Een remise tegen zijn directe  tegenstander was genoeg en dat werd het en daarmee behaalde Cor 4,5 punt. Dit is zijn eerste kampioenstitel bij De Volewijckers. Ik hoop dat hij een beetje blij is.

Groep 2 bood een ellendig aanzicht. Drie van de zes spelers haakten voortijdig af, en dat terwijl van tevoren nog gevraagd was om je af te melden als je niet voldoende partijen zou kunnen spelen om de groepspartijen af te spelen. De drie spelers die wel zijn gekomen hebben allen een gelijk puntenaantal en zijn daarmee allen eerste en laatste in de groep. Zij hebben misschien ook wel een lichte kater over de avonden dat zij geen competitiestrijd konden aangaan. 

Groep 3 werd gewonnen door Joep met 4 punten. Goed gedaan! Ben had ook vier punten maar daarvan is er een geschrapt vanwege langdurige afwezigheid van Liset. 

Groep 4
Onze voorzitter die lang op vakantie is geweest tijdens de groepsfase, is er toch in geslaagd al zijn partijen te spelen. Zo kan het dus ook. Met vier punten heel goed! 

Groep 5
Frans, Oto en Ali werden de winnaars van groep 5, allen met 2,5 uit 4 partijen. Dat moet spannend geweest zijn.

Groep 6 werd een prooi voor Jur met 5,5 punt. In een groep van 4 speelde iedereen twee keer tegen elkaar. Hans L heeft helaas een partij minder gespeeld, maar had desondanks geen eerste meer kunnen worden. Hij moest zich tevreden stellen met plaats 2. Een goede prestatie.

groep 7 is gewonnen door Alisa met 3,5 uit 4. Alisa, die afgelopen woensdag ook al de sterren van de hemel speelde op onze snelschaakavond. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *