De Volewijckers 1 speelt 4-4 tegen Philidor Leiden 4

Zaterdag 16 december speelde ons eerste KNSB-team tegen het Leidse Philidor-4. In het Baken, ons gezellige knusse onderkomen op het Purmerplein. We hadden goede hoop deze wedstrijd te kunnen winnen, want op papier zou dit mogelijk moeten zijn. Maar de werkelijkheid kan weerbarstig zijn. Bovendien zat alles tegen. De Wet van Murphy was van toepassing vandaag. Eerst hadden we (Ronald en Frans) wat tegenslag bij het doen van boodschappen voor de catering bij de grootgrutter. Daarna lag de sleutel niet klaar bij het Baken en stonden we (samen met onze tegenstander) voor een dichte deur. Een kwartier later werd de sleutel alsnog gebracht. Toen bleek (nadat we hem belden) Joep er van uit te gaan dat de wedstrijd om 14.00  uur begon.

Maar hij zei: “ik kom meteen, zet de klok maar aan dan speel ik wat sneller”. En dat deed hij: “hij kwam, zag en overwon”. Inmiddels had GIJs verloren. Hij speelde vandaag zijn eerste externe wedstrijd. Heel ambitieus. Hij leek in eerste instantie goed uit de opening te komen, maar liet een loperzetje achterwege. En dat bleef hem de hele partij dwarszitten, waardoor hij uiteindelijk verloor. Jammer Gijs, je kan het, volgende partij zal het beter gaan!

Bas was wedrom goed op dreef. Hij komt steeds beter in vorm (3 uit 4). Dat belooft veel  voor Tata, Bas! Hij won met een mooie koningsaanval. Een partij voor op onze site.

Ronald was zaterdag een beetje ziekjes. Hij speelde met “een vol hoofd”. Hij maakte al snel een blunder en verloor. Arno en Gyan hebben echt gestreden voor wat ze waard waren. Ze hebben hun huid duur verkocht, maar hebben ondanks felle tegenstand na een lange partij verloren. Hierbij moet worden aangetekend dat onze tegenstander voor een tactische opstelling had gekozen en de spelers met de hoogste rating op de laagste borden had gezet.

Aan het eind van de middag stond het 2-4. Roger en Martin (op bord 1 en 2 ) moesten de eer hoog houden en dat deze ze!  Martin speelde zijn tegenstander gestaag van het bord, zoals hij dat kan! In een eindspel waarin beiden 2 stukken hadden (Martin 2 lopers en zijn tegenstander een loper en een paard en Martin 2 pionnen en zijn tegenstander 1 pion), deed Martin een fabelachtig pionzetje op e6, waardoor zijn tegenstander een stuk verloor en er nog een zou gaan verliezen. Hij liet het niet zover komen en gaf op.

Ondertussen was Roger een stuk voorgekomen. Het duurde nog lang, maar hij won zijn partij! Daardoor werd het uitendelijk 4-4.

We hadden vandaag zowaar 1 supporter (niet meer s.v.p. , want daarvoor is in het Baken geen ruimte). Ben, leuk dat je kwam kijken!

De volgende thuiswedstrijd is volgend jaar op 2 maart tegen Messemaker 1847 2. Wederom in het Baken.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *