De Volewijckers 3 – VAS 7

Woensdag 18 oktober. Ook voor het derde team gaat de externe competitie vandaag beginnen.
Na een wat rommelig begin (We spelen vandaag niet zoals gebruikelijk in het bovenzaaltje, maar beneden) heeft iedereen de eerste zetten gezet. Al snel staan we met 2 – 0 voor. Dat gaat goed.
Paco is binnen de kortste keren klaar en Piet volgt zijn voorbeeld.
Mijn tegenstander doet een paard in de aanbieding. Een hele mooie, getructe zet. Als ik ‘m neem moet ik oppassen voor mat op de achterste lijn. Een heel mooi offer. Dat moet gezegd. Gelukkig zie ik een nog mooiere afwikkeling. Ik accepteer het offer, hij valt daarop mijn paard aan én (verholen) ook mijn toren op A1. Met mat. Ik laat mijn paard lekker staan en zet mijn aangevallen toren zó, dat “als hij mijn paard slaat”, hijzelf mat gaat op de achterste lijn. Mijn tegenstander denkt vervolgens 40 minuten na. En heeft 15 minuten daarna verloren.
We staan met 4 – 2 voor.
Helaas, helaas. Onze laatste twee partijen gaan verloren.
Laat ik positief afsluiten.
Mees en Piet en Paco wonnen ook.
Kijk dat is leven volgens het motto: mijn glas is half vol.

Hans Akkersdijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *