De Volewijckers E1 plaatsen zich voor de halve finale van het NK

Zondag 16 juni werd het Amsterdams teamkampioenschap voor E-teams (het TK-E) gehouden in het Zwanenmeer. Namens de SGA uitstekend georganiseerd door Ron van Dijk van BovenIJ/Nieuwendam. Aan dit kampioenschap namen zo’n 60 kinderen deel, geboren in 2014 of later.

De Volewijckers nam deel met twee viertallen. Ons 1e team bestond uit Avin, Isabella, Mook en Rijk en ons 2e team bestond uit Jack, Sjef, Emmy en Colin.

Vier verenigingen hadden voor dit kampioenschap teams ingeschreven: Almere, VAS, Zukertort en De Volewijckers. Naast de genoemde drie traditioneel sterke verenigingen liet De Volewijckers van zich spreken! Door een sterke eindsprint (en gunstige loting) eindigde ons 1e E-team na 7 rondes op de vierde plaats. Hierdoor plaatsten ze zich voor de HALVE FINALE van het Nederlands Kampioenschap. Een geweldig resultaat!

De eindstand was: 1e. VAS E2 (14 punten), 2e. VAS E1 (12 punten), 3e en 4e Almere E1 en De Volewijckers E1 met 9 punten.  Door dit resultaat troefden wij de teams van Zukertort af! Omdat ons E-team 16 bordpunten had, 2 minder dan Almere E1, eindigden ze op de 4e plaats. Ze kregen nu geen beker, maar dat mocht de pret niet drukken, want ze plaatsten zich voor het NK! Onze topscorer (met 6 uit 7) was de 8 jarige Mook Heykoop, die aan het derde bord speelde, gevolgd door eerste bordspeelster Avin Rezaei met 4 uit 7. Hiermee wil ik Isabella en Rijk niet te kort doen (want zij hebben ook een paar mooie partijen gespeeld), maar hun volledige resultaten zijn bij mij nog niet bekend. Opmerkelijk was dat Mook al zijn partijen á tempo speelde, na afloop stonden er nog steeds 15 minuten op zijn klok.

Onze E2 bestond uit beginnende, maar veelbelovende schakertjes, die nog geen rating hebben. Ze eindigden op de 14e plaats met 4,5 matchpunten. Dit toernooi was voor hen een nieuwe ervaring, ze hebben er ongetwijfeld veel van geleerd. Want door veel spelen word je vanzelf beter. Het was leuk hen te zien spelen.

Mook Heykoop, onze topscorer op deze dag, doet op zaterdag 22 juni mee aan de Nationale Pupillendag, het individuele Nederlands Kampioenschap. Hij doet als 8 jarige mee in de categorie G. Hij mag meedoen omdat hij op de SGA-pupillendag op een gedeelde 3e plaats was geëindigd. We zijn heel benieuwd hoe hij het er in Spijkenisse vanaf zal brengen.

Onderstaand een impressie van onze spelers aan het schaakbord op deze gezellige dag.

Boven van rechts naar links: Rijk, Mook, Isabella en Avin.                                                                     links: Isabella en Avin in actie.

Links van beneden naar boven: Jack (met hoed), Sjef, Emmy (zusje van Jack) en Colin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *