E-team van De Volewijckers plaatst zich voor de FINALE van het NK

Gisteren heeft ons E-team in de Meesterklasse deelgenomen aan de halve finale van het NK in Hoogkerk (Groningen). Aan dit kampioenschap namen 20 teams deel (in de leeftijdsklasse t/m 10 jaar); de beste 10 teams zouden zich plaatsen voor de Finale die op 11 november 2023 gehouden wordt in Muiderberg.

Het viertal Radin, Avin, Saaf en Isabella heeft een geweldig resultaat behaald: ze hebben zich, door op de 10e plaats te eindigen, geplaatst voor de Finale van het NK! Met 7 matchpunten en 14 bordpunten, een score van 50%, behaalden ze een keurig resultaat! Ze eindigden gelijk met VAS E1 en Op Eigen Wieken E2, maar behaalden een half punt meer dan laatst genoemde club. Hierdoor eindigden ze op de 10e plaats.

Het zag er naarmate de dag vorderde overigens niet naar uit dat ons team zo’n groot succes zou boeken. Er moesten zaterdag 7 wedstrijden worden gespeeld en uitgerekend in de 7e ronde moesten De Volewijckers tegen de gedoodverfde winnaar HMC Den Bosch. Die club had tot dan toe alles gewonnen, waarvan enkele wedstrijden met 4-0. En in die laatste ronde telde elk bordpunt, bij eventueel gelijk eindigen.

Onze kids verloren die wedstrijd uiteindelijk met 3-1  (het had net zo goed in 2-2 kunnen eindigen), maar wat nog belangrijker was: door dat ene bordpunt te scoren eindigden ze nipt op de 10e plaats! Nu vonden ze het minder erg dat ze van Den Bosch verloren hadden!

Het werd zo een dag om nooit te vergeten! Ons kleine clubje uit Amsterdam-Noord mag voor de eerste keer aan een NK deelnemen! Met alle grote schaakclubs. We zijn benieuwd hoe dit op 11 november zal uitpakken! Maar Radin, Avin, Saaf en Isabella hebben er zin in! Dit resultaat kan niemand ze meer afpakken.

Onderstaand een teamfoto van de finalisten (van links naar rechts): Isabella Mashall, Radin Rezaei , Saaf Molinari en Avin Rezaei (zus van Radin). Ook op een foto, in andere volgorde, samen met Hans Akkersdijk (jeugdleider a.i.).

Klik op de link van knsb netstand voor de eindstand en de uitslagen in de Meesterklasse in de halve finale van het NK Groningen:     https://knsb.netstand.nl/divisions/view/430

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *