Externe competitie

Nu we halverwege zijn is het goed om de stand op te maken van onze seniorenteams in de externe competitie van de SGA. En het moet gezegd worden: het gaat best goed!

Ons 1e team staat op de 2e plaats in klasse 1A (met 6 uit 4), 1 punt achter Fischer Z1 met nog 3 wedstrijden te gaan. Op 26 februari treffen beide teams elkaar bij ons thuis. Dus er is nog van alles mogelijk!

Het 2e staat op de 1e plaats in klasse 3B (met 7 uit 4), 3 punten voor op Amsterdam West 6 met nog 2 wedstrijden te spelen. Donderdag 5 maart kan dit team kampioen worden bij winst (of gelijk spel) in de uitwedstrijd tegen concurrent AW-6.

Het 3e team staat op een gedeelde 2e plaats in klasse 4 (met 2 uit 2), 2 punten achter Chaturanga 2 met nog 3 wedstrijden te gaan. In deze klasse promoveren de nrs. 1 en 2. Dus er is nog van alles mogelijk!

Ons viertal staat helaas – net zoals vorig seizoen – onderaan in de viertallencompetitie (met 0 uit 3). Maar er moeten nog 3 wedstrijden worden gespeeld, dus ze kunnen het nog ophalen. Nestor Willem Spaan geeft met zijn score (2 uit 3) het goede voorbeeld!

Verder geldt óók bij schaken (voor velen van ons) het olympische motto: “meedoen is belangrijker dan winnen”. Zeker bij De Volewijckers, de gezelligste schaakclub in Amsterdam-Noord!

A hand moving the king in a chess game.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *