Grand Prix De Volewijckers was een groot succes!

Zondag 12 januari heeft onze club onder auspiciën van de SGA voor het eerst een Grand Prix-toernooi voor de jeugd georganiseerd. Aan dit toernooi hebben 77 jeugdschakers deelgenomen, verdeeld over 10 groepen. Een recorddeelname voor een Grand Prix!

Met de schakers waren ouders en grootouders meegekomen. Er waren meer dan 100 personen aanwezig, hetgeen een topomzet betekende voor de kantine van onze zustervereniging, maar dit terzijde.

De Grand Prix werd (in de hoogste groep A) gewonnen door de jonge Akshaj Katpatal uit Almere, dit was zijn 2e GP-overwinning in dit seizoen! Volewijcker Dennis Jansma werd keurig 2e, gevolgd door Kevin Moonen (Moira-Domtoren) en Lennox van den Oord (VAS).

De meeste deelnemers waren afkomstig van de verenigingen Almere, VAS en De Volewijckers (alle drie 11 deelnemers), maar ook Caissa (met 9) en Zukertort (met 8) waren groot-leverancier. Er waren gelukkig heel wat kinderen uit Amsterdam-Noord.

De schakertjes van De Volewijckers hebben het heel behoorlijk gedaan en hebben veel ervaring opgedaan! Zo werd Groep I gewonnen door Timoer Ahmednaev en werd Teun van der Sterren (Ja, familie van grootmeester Paul) gedeeld 1e in groep J.

Aan het eind van de middag werden de prijzen uitgereikt door voorzitter David Spaan, geassisteerd door “juf” Lizet (van onze jeugdafdeling). Iedereen kreeg een herinneringsmedaille en de nrs. 1 t/m 3 (en soms óók de nr.4 bij gelijk eindigen van 3e/4e) gingen naar huis met een mooie beker.

Wij kregen veel hulp van vrijwilligers (diverse ouders van jeugdleden waren tafelleider) en hadden de hele middag (!) een geweldige BEER (onze 1e teamspeler Roger Mehra). Mede daardoor is het toernooi een groot succes geweest!

Het was heel gezellig. En zo hoort het ook bij De Volewijckers!

Binnenkort meer foto’s en uitslagen op onze site. Zie ook site van SGA.

Op de foto (v.l.n.r.) Lennox, toernooiwinnaaar Akshaj, Kevin en Dennis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *