Helaas, verlies voor het derde.

Ons derde achttal heeft woensdagavond helaas verloren. De eerste competitiewedstrijd tegen Chaturanga 2 had als uitslag: 2,5-5,5.

Maar daar zag het halverwege de avond niet naar uit. Op de lagere borden werden punten binnengehaald: er waren degelijke remises van Has (hij kreeg het weer voor elkaar!), Nico en Hans (bij de laatste twee had er wellicht iets meer ingezeten) en een overwinning van John (zoals bij hem gebruikelijk na een verrassende combinatie). Chris had helaas verloren (in een partij waarin hij steeds onder druk stond), maar het stond 2,5-2,5 en alles leek nog mogelijk!

Maar niets was minder waar. In het tweede deel van de avond verloren Piet, David en Aeron uiteindelijk hun partij. Waarbij aangetekend moet worden dat hun tegenstanders een hogere rating hadden dan zij. En zo werd het toch nog een grote nederlaag. Maar dat is geen schande, omdat Chaturanga op basis van gemiddelde rating als titelkandidaat nummer 1 moet worden gezien.

Aeron Yung (op de foto links op de voorgrond)
nam voor het eerst deel aan een externe competitiewedstrijd. In een marathonpartij waarin hij zich heldhaftig verdedigde, trok hij helaas aan het kortste eind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *