Imre wint eerste KeyserCup

Afgelopen zondag was de mede door De Volewijckers georganiseerde eerste KeyserCup. Het toernooi richt zich vooral op schoolschakers en die domineerden 7 van de 9 groepen. De sterkste schoolschaker was Saaf Molinari. Hij was niet te stoppen voor de spelers uit zijn eigen C-categorie en ook de B-ers dolven het onderspit. In de laatste ronde was het een speler uit de A-groep die hem zijn eerste nul bezorgde.

In categorie D won Ian-Martin Vlaming al zijn partijen, behalve de eerste en dat was helaas voor hem de partij tegen zijn grote concurrent in de groep Magnus Dearman. Magnus won zo de groep en Ian-Martin werd tweede.

Noam Ronhaar won zijn partijen tegen spelers uit de E categorie en was de terechte winnaar van die groep. Xavier Mayer-Aull was de schrik van groep F en wist in de laatste ronde zelfs een speler uit groep D te verslaan. Hij was de enige speler in het toernooi die eindigde met een 100% score. Ook in groep F vond de strijd tussen de beide Danil de B.’s plaats: Danil de Best nam het op tegen Danil de Boer. Het resultaat van de battle of the Danil’s kunt u in de bijgevoegde gedetailleerde uitslag vinden.

De KeyserCup

In groep G had de mysterieuze ‘Benjamin’ — achternaam onbekend — een beetje pech. Hij eindigde op een gedeelde 1e plaats maar had net een half weerstandspuntje minder dan de winnaar van de groep Ronan Finnegan. Ronan speelde een uitstekend toernooi en verloor enkel van een speler uit de F-groep.

In de H-groep waren de meiden in de meerderheid: 4 tegen 3 jongens. De jongens dolven het onderspit en de eerste 3 plekken in de groep gingen naar Ella Chung, Pippa Kessen en Eline Kats. Finbar Vlaming wist nog net een wipeout voor de jongens te voorkomen door plek 4 te pakken.

Dorus Sewing domineerde groep I. Hij won zijn eerste 3 partijen, consolideerde daarna met twee professionele remises en eindigde met een goede overwinning. Zo blijf je ongeslagen en pak je een eerste plek.

De clubschakers waren voornamelijk te vinden in de groepen A en B. Vooraf leek het in groep A een strijd te worden tussen Almere, Volewijckers en VAS. Maar toen sloot Rijkswaterstaat de buitenring van de A10-noord en was een autorit van Almere naar de speellocatie, ‘Het Zwanenmeer’ in Amsterdam-Noord, een langdurige affaire. Voor zowel de route via de Schellingwouderbrug als de route via de IJ-tunnel begonnen de files in de Indische buurt. De Almerenaren die ingedeeld waren in de A-groep hebben we nooit gezien in Het Zwanenmeer.

Dus ging de strijd in de A-groep tussen VAS en Volewijckers. Volewijcker Jean Arnoult deelde de eerste tik uit door ratingtopper Imre Uitermark te verslaan in ronde 2. Twee andere VAS-ers deden wat terug: zowel Tako van der Duin als YiCheng Wang wonnen van Jean. Mede Volewijcker Radin Rezaei probeerde op zijn beurt weer wat terug te doen. Hij won van Tako en YiCheng maar Imre was net een maatje te groot. Zo leek de eindstand Imre-Radin-Jean te worden maar Radin verloor de laatste ronde nog verrassend van zijn zusje Avin, die daarmee de overwinning in de B-groep pakte. In de A-groep werd Radin nu derde en Jean tweede. Maar de winnaar van de eerste KeyserCup is Imre Uitermark. Nog twee keer winnen Imre en je mag deze wisselbeker houden.

Link naar de einduitslag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *