JEUGDAFDELING

Schaakvereniging De Volewijckers is op 1 mei 2019 met een jeugdafdeling gestart!

Wil je (beter) leren schaken? Neem dan contact met ons op (met iemand van het bestuur). Of kom gewoon eens langs op de clubavond (woensdag). In de maanden mei en juni van dit jaar mogen kinderen  gratis bij ons komen schaken. Het verplicht je tot niets!

Als je nog helemaal niet kunt schaken kun je het op de club leren. Maar ook de meer ervaren jeugdschaker hebben wij veel te bieden.

Op woensdagavond wordt vanaf 19.00 uur ongeveer een halfuur op verschillend niveau lesgegeven, daarna wordt tot 20.00 uur een partijtje gespeeld.

Schaaklessen worden gegeven door gediplomeerde trainers of clubleden die al jaren ervaring hebben.

Wij gebruiken daarvoor de zogenaamde “stappenmethode”, een lesmethode die aanbevolen wordt door de schaakbond (de KNSB).

Daarnaast willen we gebruik gaan maken van het programma ‘Chessity’. Ouders kunnen hiervan een gratis account aanvragen, als hun kind lid is van de KNSB.