Kampioenschap voor Basisscholen

Zondag 17 maart werd in het Zwanenmeer de voorronde voor Noord & IJburg gehouden van het Kampioenschap voor Basisscholen van de SGA.

Het toernooi werd onder auspiciën van De Volewijckers georganiseerd door Robert Jan Schaper, geassisteerd door David Spaan en een aantal ouders en seniorleden (o.a. Gyan, Barry en Louy).

Maar liefst 11 scholen, met in totaal 28 viertallen, streden om het scholenkampioenschap van Noord & IJburg. Er namen dus maar liefst 112 kinderen aan dit toernooi deel!

Van de 28 teams plaatsten 5 schoolteams zich voor de halve finale, die op 7 april wordt gehouden. Daar gaan ze de strijd aan met andere geplaatste teams van andere voorrondes voor de 8 finaleplaatsen. De 5 geplaatste teams van Noord/IJburg zijn:  Steigereiland 1 + 2, Bienkorf 1, Landsmeer 1 en IJsbreker 1.

Helden van de Volewijckers waren Magnus en Sjef. Magnus scoorde 6,5 uit 7 en pakte daarmee de medaille voor het beste 3e bord. Sjef ondernam een reis uit het oosten van het land om het tweede team van Montessori Azalea te complementeren. Onze Nationale Spoorwegen zette alles op alles om dit te voorkomen maar Sjef hield vol en in de 4e ronde zat hij achter zijn bord om 2,5 uit 4 te scoren voor zijn team. Bravo!

Het was een echt schaakfeestje, een groot succes!

 

 

 

1 gedachte over “Kampioenschap voor Basisscholen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *