Meedoen, om te leren.

Zaterdag 11 november is in Muiderberg de finale van het Nederlands kampioenschap voor clubteams in de Meesterklasse gehouden, voor viertallen van kinderen t/m 10 jaar. De Volewijckers mocht hier aan mee doen op grond van de door hen behaalde tiende plaats in de halve finale,  die 2 maanden geleden werd gehouden. Dat was op zichzelf al een wonder, want naar dit nationaal kampioenschap hadden alle grote schaakclubs uit Nederland hun beste E-team afgevaardigd.

In totaal 20 teams namen deel aan de finale van dit nationaal kampioenschap, dat door de KNSB en MSK werd georganiseerd. Hieronder waren 4 teams uit de SGA: VAS E1, Zukertort E1, MSK E1 en De Volewijckers E1.

Er werden zaterdag in Muiderberg 7 ronden gespeeld. Toen de kruitdampen waren opgetrokken stond De Volewijckers op de 19e plaats, nipt voor het Amstelveense Zukertort. Ons E-team had helaas niet voor een verrassing kunnen zorgen. De hele dag was de rating-scherprechter onverbiddelijk! Als team met de gemiddeld laagste rating waren ze gedoemd onderaan te eindigen.

Maar Radin, Avin, Saaf en Isabella hbben hun huid duur verkocht. Ze speelden 3 keer gelijk en verloren van 4 teams. Ze behaalden 10 bordpunten (een score van 25%).

Het was voor hen een heel bijzondere dag waarop ze veel hebben geleerd! Die toernooiervaring nemen ze mee in hun rugzakje. In de komende externe competitiewedstrijden en ook op toernooien zullen ze daar hun voordeel mee doen. Daar zijn wij van overtuigd.

Wij zijn trots op jullie!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *