Mirakel van Tweede Team

Het Tweede team (het team dat vorig jaar in het voortijdig afgebroken seizoen als enige team kampioen werd en daardoor promoveerde) speelde op woensdag 8 juni de laatste wedstrijd van dit seizoen in de 2e klasse A. Het was ‘er op of er onder’ tegen Amstel 2. EsPion 2 was op 30 mei ook op 3 matchpunten gekomen en stond door het hoger aantal bordpunten op de een na laatste plaats. Een nederlaag met 3 bordpunten van het Tweede zou woensdag volstaan om de laatste plaats te verlaten. EN DIT LUKTE! De uitslag was 3-5.

Uitgerekend invaller Tycho Edsme zorgde met een prachtige overwinning voor het beslissende punt! Zo werd klassebehoud gerealiseerd door het team met de laagste rating in zijn klasse. Wat was het spannend!

Topsorer van het Tweede over het gehele seizoen was good old Bé Keizer met 3,5 punt uit 6 partijen. Arno Lust en David Spaan scoorden respectievelijk 3 en 2,5 punt uit 7 partijen.  Verder is vermeldenswaard dat Lizet Borowski, (helaas) onze enige vrouw bij de senioren, 2 punten uit 4 partijen behaalde. Lizet, we zijn trots op je!

Volgend seizoen komt De Volewijckers-2 dus weer uit in de 2e klasse. Het is te hopen dat we ons kunnen versterken, want dit soort wedstrijden zijn niet goed voor de zenuwen…….

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *