Ons rapidtoernooi was een succes!

Zondag 24 maart hebben wij voor de tweede keer een rapidtoernooi georganiseerd: het De Volewijckers Open Rapidtoernooi.

Aan dit toernooi hebben 76 schakers deelgenomen. Op basis van hun rating waren ze ingedeeld in 2 groepen (Groep A en Groep B). Er werden 6 ronden gespeeld.

In vergelijking met vorig jaar hadden we dit jaar een andere formule gehanteerd. Aan ons toernooi namen senioren deel (lid van een schaakclub), maar ook 20 jeugdspelers (met een rating) en een 10-tal huisschakers. Zo ontstond een gemelleerd deelnemersveld.

Wij zijn er trots op dat aan ons toernooi sterke schakers deelnamen: in groep A 8 senioren met een rating hoger dan 2.000, maar óók sterke jeugdschakers! (zie de eindstand in groep B).

Prijswinnaars waren aan het eind van de dag:

In Groep A: Valentin Mitev (Bulgarije) met 6 uit 6, 2e en 3e (o.g.v.TPR) waren Chiel van Oosterom (Wageningen) en Jan Roebers (VAS) met 4,5 uit 6.

In Groep B: Felix Heeres (SV Hoogland) met 5,5 uit 6, 2e en 3e waren Kamil Jargot (Polen) en Ahmed Sancicek  (SV Isolani) met 5 uit 6.

Felix en Ahmed zijn jeugdspelers. Zij speelden heel goed!

Daarnaast werden er per groep 2 ratingprijzen toegekend.

Het was heel gezellig. Tussen de middag werd een gratis lunch geserveerd, o.a. met worstebroodjes gemaakt door de echtgenote van onze voorzitter. Bij welke club maak je dat mee?

Wat hopen dat we volgend jaar weer een rapidtoernooi kunnen organiseren. Wat ons betreft moet het een traditie worden!

Onderstaand de volledige eindstand van beide groepen:

PDF Loading...

PDF Loading...

3 gedachten over “Ons rapidtoernooi was een succes!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *