Pupillendag 2024

De jongste categorieën bij de jeugd zijn de F-jes, G-tjes en H-tjes. Zij hebben hun eigen Amsterdamse kampioenschap. Dit heet de ‘pupillendag’ en je kunt er niet alleen kampioen worden maar er staat ook nog kwalificatie voor het NK op het spel.

We deden met 7 jeugdleden mee aan dit kampioenschap. Even voorstellen:

Alle deelnemers van de Volewijckers waren nog ratingloos terwijl er in zowel de G (8 jaar) als de F categorie (9 jaar) kinderen meespeelden die althans qua rating zo zouden kunnen aanschuiven in onze seniorencompetitie. Sjef, Emile en Danil hadden het zwaar vooral omdat ze minder stukken sloegen dan hun tegenstanders of soms even niet aan de veiligheid van hun dame dachten. Telmo en Boris scoorden een prima 3 uit 7 en Rijk was met 4 punten de hoogst eindigende ratingloze in de F-groep. Onze topper was Mook. Hij eindigde op een gedeelde 3e plek in de G-categorie. Een super resultaat.

De volgende opdracht voor deze generatie is het teamkampioenschap t/m 10 jaar op 16 juni in Het Zwanenmeer. Het lijkt er op dat we een aantal sterke teams gaan afvaardigen.

1 gedachte over “Pupillendag 2024”

  1. Een goed resultaat. Zeker als je bedenkt dat onze spelers nog helemaal geen rating hadden.
    Knap hoor.
    Volgende keer … nog beter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *