Rapid, rapid, rapid

Ronald had Gyan aangewezen als teamleider van Volewijckers 2 en Gyan had het programma en de indeling bekendgemaakt. Arno had  uit eigen beweging nog opgeroepen om te helpen met het klaarzetten van de materialen. Wat een kanjer is dat. Wat een sociale man. Op moment x was Gyan aanwezig (en nog anderen), maar waar was Arno?. Hij was op (in) geen velden of wegen te bekennen. Wat moet ik daar nu van denken. Je kunt hem beter zelf vragen. Ik weet zeker dat hij er volgende keer weer voor 100% bij is,

Waar gaat het over?
Waarvoor ik eigenlijk kwam spelen was mij niet helemaal duidelijk. Ja een paar wedstrijden rapid, leuk, tegen andere teams, leuk, dat wist ik wel en dat er nog meer ronden zouden volgen, dat wist ik ook. Verder hoorde ik nog dat we twee punten per wedstrijd konden winnen of een. We zouden die avond drie ronden spelen, tegen drie andere tegenstanders……in een ruimte zonder nooduitgang.

De eerste klap is een daalder waard
De eerste wedstrijd
verliep goed, Fred was als eerste klaar, zoals in elke partij die zou volgen, zo snel als een speer was hij. In de eerste ronde trof hij doel. Joep werd helaas  geraakt door een aantal rake stoten van zijn tegenstander of was het een nekslag? Bas en Gyan wonnen natuurlijk. (3-1).

De tweede ronde speelden we – gelet op de spelers die ik zag – tegen Vas. Fred was weer als eerste klaar en Joep als tweede. Als we nog een puntje uit deze strijd wilden halen zouden Bas en Gyan moete winnen. Bas stond vanaf het begin goed en beter en vond een mooi dame-offer. Gyan stond wat minder, zoals in elke partij voor mijn gevoel, maar hij won. (2-2).

In de laatste ronde speelden we naar ik vernam tegen het team dat tot dan toe beide wedstrijden had gewonnen, Chaturanga. Fred spendeerde er niet veel tijd aan. Bas speelde een super degelijke partij en won na een matdreiging,  of Joep al had verloren of pas daarna weet ik niet meer. Gyan was nog bezig. Ik ging even kijken bij Jan en Paco die in de interne in mijn Groep van de Groepencompetitie speelden. Jan liet een  zekere winst glippen. Na dameruil zou het klaar zijn geweest. Jammer toch.

In ieder geval, boven won Gyan (2-2) en hadden we weer een wedstijdpunt, Het vierde. Als ik me niet vergis spelen we a.s. dinsdag bij Caissa en nog wel met twee verse krachten. Fred en Bas worden vervangen, door Arno (waar ken ik die ook alweer van) en Paco…..Geweldig.

De exacte uitslagen
Klik de link: Rapidcompetitie 2e Klasse « (sgaschaken.nl)

Zou het eerste rapidteam net zo goed hebben gespeeld? en het derde?

1 gedachte over “Rapid, rapid, rapid”

  1. De winnaar wordt bepaald op basis van bordpunten. Bij een stand van 2-2 heb je dus twee bordpunten verloren, die wel behaald hadden kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *