Jeugd: Externe competitie seizoen 2019-2020.

Woensdag 6 november was het eindelijk zo ver. Voor het eerst namen jeugdteams van De Volewijckers deel aan de externe competitie. De C1 komt uit in de sterke Hoofdklasse en de C2 komt uit in de 2e klasse.

In de eerste ronde speelden onze C1 en C2 thuis tegen de C1 en C4 van Caissa.

De C1, met (op onderstaande foto links van boven naar beneden: Dennis, Robbin, Tjibbe en Jean), speelde gelijk. Dennis en Jean wonnen hun partij.

De C2 (op onderstaande foto rechts) verloren helaas (met 0-8); voor Binh, Timoer, Norah en Marwan waren het eigenlijk hun eerste echte partijen, ze waren duidelijk wat geimponeerd door de ambiance. Maar ze hebben hun eerste wedstrijdervaring opgedaan. Volgende keer zal het vast wel wat beter gaan!

Uitslagen en stand externe competitie

Hoofdklasse C

2e klasse C

Verslag van laatste schaakactiviteiten in juli 2019

Op woensdagmiddag 4 juli waren 6 van onze jeugdleden aanwezig op het NK Schaken. Op de middag die tijdens het Nederlands Kampioenschap Schaken voor de jeugd was georganiseerd in de Tolhuistuin.

De kinderen hebben wat les gekregen en verschillende schaakvarianten gespeeld. Ook hebben ze bij de Grootmeesters gekeken en tot slot nog een vierkamptoernooi gespeeld. Norah won haar groepje en mocht een prijs uitkiezen. Gefeliciteerd!

’s  Avonds was onze laatste clubavond van het seizoen. We hebben o.a. “opdrachtschaak” gespeeld en “randomschaak” (dank aan de familie Jansma voor het meenemen).

Verder speelden de kinderen ook tegen de trainers Lizet, Bas, Nico en David “opzetschaak” en “weggeefschaak”, “pionnenpromotiespel” en “schaken tegen De Beer”.

Het was al met al een leuke avond!

Zaterdagmiddag 6 juli zijn enkele kinderen van onze club naar het “Meet&Greet” met de Grootmeesters geweest in de Tolhuistuin.  Er waren ook kinderen van andere schaakclubs. Eerst was er om 15.00 uur een snelschaaktoernooitje (tussen de kinderen onderling), daarna (nadat de Grootmeesters klaar waren met hun partij) kon je een handtekening vragen aan een Grootmeester en met hem op de foto (een selfie maken)! Dat was een leuke ervaring!