(SUPER)Grand Prix op 29 september 2019

Op zondag 29 september vond het eerste toernooi plaats van dit seizoen in het SGA Jeugd Grand Prix-circuit: het ‘Enrico Vroombout Zwarte Veulen Toernooi’. De organisatie was in handen van schaakclub VAS.

Er was een ‘Grand Prix’ waaraan schakers van alle niveaus konden deelnemen en een ‘Super Grand Prix’ voor de wat meer ervaren schakers.

Tjibbe en Stefanie deden mee aan het Grand Prix-toernooi en Dennis en Robbin namen deel aan de ‘Super Grand Prix’.

De resultaten van onze spelers waren wisselend, maar het was een heel gezellig en vooral leuk toernooi. Ze hebben alle vier weer ervaring opgedaan, waardoor ze vast en zeker sterker zijn geworden!

Onderstaand twee korte verslagen, opgesteld door Dennis en door Tjibbe.

(super) Grand Prix VAS (verslag van Dennis)

Stefanie deed mee in groep 7 van de GP. Ze begon veel belovend met een remise, maar daar bleef het helaas voor Stefanie bij. Maar ze heeft evengoed een hele leuke dag gehad.

Robbin deed voor het eerst mee aan groep 4 van de Super GP. Hij heeft een paar mooie partijen gespeeld, maar helaas na een paar spannende partijen geen punten behaald.

Dennis deed mee aan groep 1 van de Super GP. Met zware tegenstanders.     Hij heeft anderhalf punt uit 3 gehaald en heeft daarmee een gedeelde 2e  plaats behaald.

Het was een hele leuke dag!

Grand Prix VAS (verslag van Tjibbe)

Op zondag 29 september deed ik voor het eerst mee met een Grand Prix Toernooi, mijn 4e schaaktoernooi ooit. Ik had er heel veel zin in en was best gespannen. Het werd gehouden in het Cygnus Gymnasium. Ik kende best wat kinderen die meededen, van de club, van school en van de andere toernooien. Zo kon ik tussen de wedstrijden door met hen gezellig praten. Eén van mijn vriendinnen zat zelfs in dezelfde poule als ik. Dat was wat minder spannend uiteraard.

Ik begon best wel lekker. Het was een lastige partij. Ik speelde met wit en het meisje waartegen ik moest speelde goed. Uiteindelijk had ik weinig stukken over maar met mijn dame en loper kon ik haar toch schaakmat zetten. Tijdens de 2e ronde kwam er een speler in onze poule bij, waardoor we een oneven aantal spelers hadden en ik een bye kreeg.

Mijn 3e partij verloor ik omdat ik aan het begin al snel mijn dame had weggegeven. Zo ging het even door. De 5e partij was echt spannend, duurde wel 25 minuten! We waren aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk won ik met schaakmat. Ik was heel moe en het kwam dus goed uit dat ik mijn 6e partij in 4 zetten won, met herdertjes mat. Ik speelde 9 partijen, won er 5, verloor er 3 en speelde 1 keer gelijk. Goed voor de 4e plaats. En het scheelde net 0,5 punt met de 3e plaats!!!

Hoewel ik op beter had gehoopt, was het een leuke dag. Maar wat word je moe van al dat geschaak!

Tjibbe