TK-D

TK-D staat voor Team Kampioenschappen D-categorie. Dit zijn de kampioenschappen voor kinderen t/m 12 jaar. Richtlijn: als je geboren bent in 2012, 2013 of 2014 en je speelt in de Klepper of Klimmer groep van de interne competitie dan is dit een toernooi voor jou.

De Schaakbond Groot-Amsterdam (SGA) organiseert dit toernooi jaarlijks voor clubs in de regio Amsterdam. De teams bestaan uit 4 spelers plus eventuele reserves. Je kunt je voor dit kampioenschap aanmelden bij de secretaris (Frans Reitema).

Bij genoeg aanmeldingen doen we mee met meerdere teams. Het eerste team is meestal zo sterk mogelijk. Bij de volgende teams letten we meer op leeftijd en zetten we waar mogelijk maatjes bij elkaar. Dit is een D-tjes kampioenschap dus bij gelijke geschiktheid voor een teampositie kiezen we doorgaans voor een D-tje.

Dit is een sterk bezet toernooi. Als je rating lager is dan 800 ga je het zwaar krijgen. Jongere onervaren kinderen die een teamtoernooi willen spelen kunnen beter meedoen aan het TK-E.

We spelen dit toernooi in onze clubshirts.

Editie 2024

Dit jaar is het toernooi op zondag 26 mei in Almere.

Plaats: Sportgebouw Annapark, Sas van Gentlaan 10-12, Almere

Het toernooi is van 12:00 tot 17:30.

Je mag meedoen als je geboren bent in 2012 of later.

Er worden zeven ronden gespeeld volgens het Zwitsers systeem. De bedenktijd is 15 min. per persoon per partij plus 5 sec. increment per zet.