Tweede team verliest opnieuw , maar met lichtpuntjes . Bekerteam indrukwekkend .

Woensdag 2 maart speelde het tweede thuis tegen Vas 3 . En het gouden beker viertal naast ons tegen het altijd sterke Oosten Toren .

Vorige ronde maakte ik ook remise tegen Caissa speler Feico Zwerver (1653 ), en John Spaan remise tegen Paul van Beukering ( 1561 ) Helaas was dit het enige wapenfeit , want we verloren met 7 – 1 ! Auwwwwww . Na ons wonderbaarlijke kampioenschap behaald op 5 maart 2020 ( als enig team in heel het land Kampioen geworden !) is de tegenstand in de tweede klasse flink zwaarder . Vier ronden gespeeld en 0 matchpunten bij 6,5 bordpunt . Dat is niet best en ook niet zo prettig spelen . Vas 3 heeft bijvoorbeeld gemiddeld 250 ratingpunten meer dan wij . We missen ook Bas Bos , onze sterkste speler die naar het eerste is gepromoveerd . En ook Dennis Jansma , die nu andere prioriteiten heeft . Dan nog Ben Kroon , oud club kampioen , die ondanks zijn nukken toch een goede schaker blijft . ook niet erbij voorlopig . Dus steeds spelen met invallers .

Maar deze 2 maart was wel opvallend dat de drie remises bereikt werden tegen aanmerkelijk sterkere tegenstanders . David Spaan tegen 1812 . John Spaan tegen nota bene 1838 !? en mijzelf dan tegen 1833 . Wat wel weer leuk is natuurlijk . Arno Lust en Michiel Bouwman hebben de ondankbare taak om aan de eerste borden al het geweld te weerstaan . hetgeen ze eigenlijk best goed afgaat , maar dan net weer dat beetje geluk missen om remise of beter te scoren .

Wat mij betreft spelen we volgend seizoen weer derde klasse om dan gewoon lekker te kunnen scoren . Maar de meeste spelers hopen toch op klasse behoud . Dan moet er nog een keer gewonnen worden van bijvoorbeeld EsPion 2 . Maandag 2 mei gaan we daar op bezoek . Dit is op papier de enige gelijkwaardige opponent . Tegen MSK lukte het in de eerste ronde niet , waarbij we wel veel pech hadden . Maar ja ?!

Dan nog HULDE aan het gouden bekerteam .

Het eerste achttal kan ( ook ) niet terugkijken op een goede seizoen start met verlies in de eerste twee ronden en gelijk in de derde .
Ook hier verlies van twee sterke spelers , nl. Mark van Beurden en Sjoerd Roebers . Inmiddels wel versterking van Robert Jan Schaper . Een goede bekende van Tigran en David Spaan .Hij is al jaren niet meer actief als speler ( 1918 momenteel ), des te meer als trainer/organisator bij de jeugd.
En er schijnt nog een versterking/invaller aan te komen ?! Houdt de website in de gaten allen !

Doordat ik op laatste moment een afmelding kreeg van topper Martin Beugel , kon Robert jan gelukkig invallen , want hij wilde graag en was toch al in Het Anker aanwezig voor de jeugd !

Volewijckers Oosten Toren 3 – 1

Tigran Spaan Theo Gosman 1/2 – 1/2
Robert Jan Schaper Hank Hoving 1/2 – 1/2
Roger Mehra Pieter van Dijke 1 – 0
Richard Lindeman Hans van Doggenaar 1 – 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *