Uit naar Amstelveen , deel 2

Dinsdag 13 februari speelden wij met 6 leden tegen Pegasus Amstelveen 2. Zoals in vorig verslag beschreven hadden Bas en Lizet vorige week een goed begin gemaakt door remise te spelen. Beiden met zwart,zodat we nu met 4 man met de witte stukken speelden. Alleen Michiel en Ronald hadden zwart. Het zou moeilijk worden , was de verwachting. De gastgevers waren,zoals gebruikelijk bij onze opponenten, op papier sterker ( 1681 om 1565 ) en stonden ook in de middenmoot, wij stijf onderaan samen met onze grootste concurrent voor klasse behoud, Caissa 5. Ikzelf maakte als eerste remise, maar eens de eindeloze verliesreeks een halt toeroepen! Arno volgde vrij spoedig ook met remise.  Michiel had de eer tegen hun sterkste man aan te treden, kwam goed uit de openingen werkte een klein voordeel uit. Toch maar remise gemaakt. Nog drie te gaan. Jan op 1 vertrouwend op zijn aangescherpte nieuwe repertoire. Intussen dan maar aandacht voor onze “jonkies ”

Gyan is hier al in de eindfase van zijn partij. Thema was, koning in het midden, zwart kwam niet aan rokade toe en werd langzaam steeds vaster gezet. Druk opbouwen op veld e7 en met een fraaie combinatie toeslaan. Een mooi vervolg op zijn eerste winstpartij uit de eerste ronde!

Dan Paco, viel in voor Joep en deed dat uitstekend. Moest tegen de altijd solide Leon van Hedel, 1627. het werd een lange zit. Paco ging er vol voor en speelde aanvallend. In eerste instantie kon zwart alles goed opvangen, maar na de nodige ruil kwam onze man actiever met zijn koning binnen en zag zijn kalmte en vastberadenheid beloond. Pionnenmeerderheid op damevleugel met ondersteuning van koning. Vaak zegt men zijn eindspelen met ongelijke lopers remise, maar hier moest Zwart zijn loper geven en was de meerderheid van hem op koningsvleugel niet meer van belang. Zie onderstaande foto van de eindfase.

Jan was als laatste bezig, had al eerder remise aangeboden, maar dit mocht niet worden geaccepteerd , want Pegasus stond toen al achter! Tot verdriet van Jan kwam hij er niet doorheen en op vallen van de vlag van zijn tegenstander werd het alsnog remise.

Zo werd er door niemand verloren, voorwaar heel knap! ja zelfs gewonnen met 3 – 5 . Waarvan hun nostalgische scorebord getuigde.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *