Verslag snelschaken

Woensdag werd er door 21 (20) personen gesnelschaakt. De spelers werden op volgorde van binnentreden van de Anker arena ingedeeld. Dat leidt dus niet noodzakelijkerwijs tot drie groepen van gelijke sterkte.  Dat begrijp je wel. De strijd was begonnen. Mensen dachten veel te lang na of veel te kort en verloren. Ze wonnen een Dame of verloren een koning. Je ziet wel dat een aantal schakers er deze avond niet veel van terecht bracht, maar weer anderen en meer anderen speelden de sterren van de hemel. Er deed in de eerste ronde zowaar een jeugdlid mee, die een aantal mooie resultaten haalde. Verder waren er nog kwesties als de belachelijke spelregels of de geboorte van een baby en later op de avond, van een koud geworden bakje patat.

Na de eerste ronde werden er opnieuw drie groepen ingedeeld. Op  basis van de resultaten in de eerste ronde werden de nummers 1 en 2 geplaatst in groep 1. De nummer 3 en 4 in groep 2 enz. De strijd ging verder op dezelfde voet, maar met meer gelijkwaardige tegenstand. 

Niet iedereen was tevreden over zijn eigen spel, maar bitterballen, vlammetjes en bier verzachtten de pijn aanmerkelijk. Ik vond het eigenlijk best gezellig. Sanne won groep 2 ( een kleine revanche) en Paco won groep 3 (een mooi resultaat).
Ik hoorde een aantal mensen zeggen dat onze toekomstige clubkampioen niet goed kon snelschaken. Dat wil ik wel geloven, maar dat is dan toch maar relatief. De anderen waren in ieder geval vandaag niet opgewassen tegen de verschrikkelijke Afmaker. Ik heb het over Cor. Hij werd met ruime voorsprong de winnaar van de groep en het toernooi. Hij won al zijn partijen in groep 1. Er was natuurlijk ook iemand die laatste werd in groep 3. Hij verloor als zijn partijen in de groep, maar dat wil niet zeggen dat hij een rotavond heeft gehad.  Dat zou althans niet moeten. Zonder verliezers geen winnaars . Hij heeft mensen gelukkig gemaakt en zal nog grote vooruitgang boeken. Tot zover mijn eenzijdige terugblik op de avond.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *