Volewijckers 1

Klasse 1A

Teamsamenstelling:

Sjoerd Roebers, rating: 2070

Tigran Spaan, rating: 1996

Martin Beugel, rating: 1981

Richard Lindeman, rating:  1941

Mark van Beurden, rating: 1930

Dennis Heisen, rating: 1755

Glenn Macdonald, rating: 1740

Joep Heldoorn, rating: 1651.

rating gemiddeld (per 1-8-2018):  1883

VERSLAG OOSTEN TOREN 1 – VOLEWIJCKERS 1  en VOLEWIJCKERS 1 –  ISOLANI . Door DAVID SPAAN

 

Nieuwe ronde, nieuwe kansen na valse start externe teams….

Op 4 oktober startte het seizoen ‘18/’19 voor De Volewijckers met een uitwedstrijd van ons eerste op bezoek bij het (uit de voormalige promotieklasse) gedegradeerde Oosten Toren 1.

Vorig seizoen was het 1e vaak ‘gemankeerd’ met invallers, ten opzichte van de 1e wedstrijd van vorig seizoen waren alleen Richard en Glenn weer op het wedstrijdformulier genoteerd. Nu slechts 1 afmelding (Dennis) en veel oude en nieuwe gezichten/leden. Tigran, Martin en invaller Bas maakten hun debuut.

Helaas kwamen de staartborden (Joep en Glenn) vrij snel een stuk achter te staan en resulteerde in een vlotte 2-0 achterstand. Gelukkig maakten deze mannen het in 2e ronde goed (zie onder). Daarna duurde het lang voordat er meer uitslagen vielen. Tigran (2) en Martin (3) hadden mooie stellingen. Ook Bas (6) stond ok en Sjoerd (1) leek licht voordeel te hebben. Mark (4) stond niet zo best en Richard (5) een gelijke stelling. Toen Martin won en Sjoerd’s partij in remise eindigde, leek een 4-4 nog in te zitten en misschien nog iets meer…. Vervolgens verloor Mark en won Tigran. 3,5-2,5.

Helaas verspeelde Bas zijn goede stelling en dat zag tegenstander van Richard ook en bood gelijk remise aan. Uiteraard speelde Richard door voor de winst. Nadat Bas zijn koning moest omgooien, zat remise er op bord 5 ook niet meer in en eindigde de wedstrijd in een toch enigszins geflatteerde grote 5,5-2,5 nederlaag.

In de weken daarna speelden het 3e en 4e thuis en 2e uit. Helaas was de start ook bij hen stroef met nederlagen voor nieuwe 3e, 2e (2-6 en 3-5) en ook een onterechte nipte 1,5-2,5 voor het 4e. Die de winst geheel onnodig door de vingers liet glippen. Slechts 5 winstpartijen en 8 remises uit 28 is een magere oogst.

Op de laatste dag van de maand kreeg het 1e de kans om de nare smaak van oktober proberen weg te spoelen en gelijk het goede voorbeeld voor de overige teams te geven. Thuis tegen Isolani 1 (zij hadden hun 1e wedstrijd ook verloren) was Dennis er weer bij, maar moest Richard dit keer verstek laten gaan. Hij werd vervangen door Arno (8) en verder bleek Glenn toch voldoende hersteld om te spelen, en hoe! Nadat Dennis (6) na een stukoffer zijn partij snel verloor, speelde Glenn (4) weer eens een van hem zo bekende spektakelpartij. Zijn aanval leek niet door te zetten en had inmiddels ook flink wat hout geofferd, maar met secuur spel wist hij het punt binnen te halen. Arno speelde remise tegen een sterkere tegenstander . De stand was weer gelijk. Op veel van de 6 overgebleven borden stonden we beter. Ofschoon Tigran (2) z’n partij erg chaotisch vond, maar won wel. Martin (3) speelde remise en Joep had een gewonnen eindspel, maar gaf zijn pionvoordeel helaas weg en moest met remise genoegen nemen. Bracht de stand op 3,5-2,5 en Mark (5) was theoretisch een gewonnen eindspel. Sjoerd pakte op bord 1 het volle punt en Mark maakte het feest complete 5,5-2,5 ! Hopelijk volgen de overige teams in November dit voorbeeld….