Volewijckers 2

Klasse 3B

Teamsamenstelling:

Bas Bos, rating: 1662

Peter ruiter, rating: 1637

Arno Lust: rating: 1607

Marcel van Lieverlooy, rating: 1577

Bas van der Net, rating: 1577

Ben Kroon, rating: 1565

Bé Keizer, rating: 1550

Michiel Bouwman, rating: 1545

Rating gemiddeld (per 1-8-2018): 1590.

 

VERSLAG OOSTEN TOREN 3 – De Volewijckers 2 : Door Bas Bos

Donderdag 25 oktober 2018

Deze keer speelt de Volewijckers voor de tweede keer deze maand tegen Oosten Toren in Diemen in een, als ik het mag zeggen armoedig zaaltje met geweldige mensen. Deze keer het tweede en derde team.

Het begint goed Marcel rookt buiten een sigaretje. Hij geniet zichtbaar. Ben heeft besloten wat later te komen. Hij lijkt vol vertrouwen. Hij heeft vaak ook niet veel tijd nodig.

De anderen nemen achter de borden plaats. Bas vergat op zet 11 of zo dat zijn paard op a3 niet gedekt stond vanwege een penning van zijn b pion. Na een paar uurtjes dapper (of stompzinnig) ploeteren was het voorbij (0).

Ben was ik middels gearriveerd en het sigaretje van Marcel was ook op. Dave kwam ook nog langs al supporter.

Michiel stond goed, beter en gewonnen (1). Meer kan ik er niet over zeggen. Lizet stond een paar pionnen voor met een paard op f2 en een loper op g4. De tegenstander had een aanval.

Ik kwam Marcel tegen op de gang. Hij stond lekker zei hij. En hij dronk een biertje.

De tegenstander van Ben speelde de doorschuifvariant in het Scandinavisch. Nooit doen, dan maak je het te makkelijk voor hem (1/2).

Onze externe wedstrijdleider was inmiddels ook gearriveerd.

Waar ging het mis voor lizet. (O) Te laat afgeruild. Paard of loper niet tijdig gebruikt. Vraag het haar. Haar teleurstelling was begrijpelijk. De blijdschap van de tegenstander ook.

Bé stond lastig. Wat punten achter (pionnendiploma gepraat). In het eindspel forceerde hij een doorbraak op de koningsvleugel en promoveerde een pion tot Dame. Met Dame en pion forceerde hij de winst tegen een Paard en pion. Een mooie stelling heb ik voor jullie opgeschreven, maar die ben ik in de loop van de week kwijtgeraakt. Bé won (1).

John Spaan had last van die kut-achterste rij (heb ik dat goed?) en verloor. Dat doen we allemaal wel eens (O).

Arno speelde goed, lang en gelijkmatig, net als zijn tegenstander (Het resultaat 2 halfjes, helaas een voor de tegenstander).

Marcel had ondertussen verloren. Jammer het begon zo hoopvol (0).

Samenvattend kan ik zeggen dat we goed hebben gespeeld, Volgende keer nog iets beter.

VERSLAG VOLEWIJCKERS 2   tegen VAS 11  : door BAS BOS

Wedstrijd nummer 2 van ons tweede team tegen Vas 11 . De teams zijn compleet. Bij de Volewijckers zijn er twee sterke invallers.

Dat ziet er goed uit. Leuk om te zien dat er ook nog schakende jeugd is. Bij de tegenstander wel te verstaan. De jongste spelende Volewijcker is gauw en jaar of veertig wijzer. Dat belooft wat. Opvallend was ook dat er op vier borden water werd gedronken.

Met Bé ging het best goed. Hij stond snel wat beter toen zijn tegenstander volgens Bé een blunder maakte. Bé pakte de toren rechtsonder(h8) en won.

Bas stond goed met zij loperpaar op de koning van de tegenstander gericht met veel kansen en Arno had met wit een gedegen stelling.

Onderwijl hoorde we de stem van Ben los van alles boven de stilte uitkomen. “Dat is vervelend” waren de woorden die hij uitstiet. Waarop dat sloeg is nog een raadsel. Geruime tijd later werd voor hem een nul op het scorebord genoteerd.

De tegenstander van Marcel was ook vrij jong en wilde met alle geweld winnen. Marcel stond wat beter en was vredelievend. Wellicht komt het door het glas water dat hij had gedronken. Remise, op dat moment een goed resultaat.

Arno stond iets minder gedagen maar had wel kansen en Bas stond nog steeds heel goed. Hij had inmiddels zijn sterke loper laten ruilen voor een slecht paard, maar daarvoor in de plaats was een ijzersterk torenpaar gekomen op de f-lijn. De aanval duurde voort.

Lizet had eens een pionnetje meer en zag mat over het hoofd. Dat gebeurt iedereen wel eens en ons geheime wapen Piet zou graag de victorie hebben gekraaid (!), maar gaf zijn water drinkende tegenstander een dame cadeau en verzoop. Deze twee uitslagen betekende niet 0-0, maar gewoon twee nullen.

Ondertussen verloor ook Michiel. Hij stond al iets minder en maakte ook nog een fout (0).

Bas won van zijn water drinkende tegenstander met onvermijdelijk mat en Arno verloor van zijn water drinkende tegenstander. Ik vermoed dat zijn stelling in de loop van de tijd minder solide en onhoudbaar is geworden.

Als ik de punten optel zie ik dat we met 5,5 – 2,5 verloren hebben. Dat is een grotere nederlaag dan ik de hele week gedacht heb. Ik denk dat ik de training waarvoor Frans propaganda maakt zonder gevaar aan een ieder kan aanbevelen.

De volgende wedstrijd is op 13 december 2018.

Tot slot: Het drinken van water is geen garantie voor een overwinning maar het kan zeker geen kwaad (uitslag 2,5 – 1,5 voor de water drinkers).

1 Bas Bos 1662 Rafael Goudriaan 1600 1 0
2 Arno Lust 1607 Aadi Patwardhan 1624 0 1
3 Marcel van Lieverlooy 1577 Matteo van Cleef 1600 ½ ½
4 Ben Kroon 1565 Jaap Goudriaan 0 0 1
5 Michiel Bouwman 1545 Thang Pham 1387 0 1
6 Bé Keizer 1550 Robbert ter Hart 0 1 0
7 Lizet Borowski 1493 Ivan Veselkov 0 0 1
8 Piet Haanen 0 Niels Hoefsloot 0 0 1
1571 1553