Volewijckers D1 plaatst zich voor halve finale van het NK

Zondag 26 mei speelden twee teams van De Volewijckers in Almere mee in het SGA-TK-D, een van de voorronden voor het Nederlands Kampioenschap voor clubteams voor schaakjeugd t/m 12 jaar. De winnaar zou kampioen zijn van de SGA.
Vierentwintig teams streden in Almere voor 5 felbegeerde tickets.
Slechts 5 teams zouden zich kunnen kwalificeren voor de halve finale van het NK. Voor ons 2e team zou dat wel wat te veel gevraagd worden, maar … ervaring opdoen bij een groot toernooi is nooit weg. Het eerste team zou een kans moeten hebben, want ze waren op grond van hun rating als 4e geplaatst en ….. Ze zijn door! Ze zijn op de 5e plaats geëindigd!

Dat is niet niks, beste lezer, u moet wel begrijpen dat het winnende team van deze voorronde bijvoorbeeld een gemiddelde rating heeft van 1746.
Ons tweede team deed het gezien hun rating en onervarenheid bij toernooien ook heel goed. Ze werden helemaal niet elke wedstrijd weggespeeld, nee ze streden of hun leven er van afhing en eindigden op de 20ste plaats.
Opvallend was de prettige sfeer tijdens het hele toernooi. Geen zeurende kinderen, geen geduw en getrek, geen overdreven geschreeuw, niets van dat alles. Ook onze eigen spelertjes gedroegen zich uitstekend. Gewoon: enthousiast, geïnteresseerd, blij, sportief, etc.

Team 1: Radin, Avin, Aleksey en Hans
Team 2: Sarina, Valentin, Magnus en Dimaz

Ja, ik ben trots op deze kinderen.

Hans Akkersdijk (voorzitter en jeugdleider ad interim)

klik op het linkje voor de eindstand en de uitslagen.

SGA TK-D 2024 – Schaakvereniging Almere (schakenalmere.nl)

 

1 gedachte over “Volewijckers D1 plaatst zich voor halve finale van het NK”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *