Zaterdagteam gaat na moedige wedstrijd toch onderuit

Zaterdag 7 oktober speelde De Volewijckers ziijn eerste wedstrijd in de KNSB-competitie. Dat was dus een primeur! Er werd gespeeld in het knusse ontmoetingscentrum Het Baken (Purmerplein) waar dit seizoen de thuiswedstrijden van dit team zullen worden gespeeld. Tegenstander was SV Botwinnik uit Zoetermeer. Vorig seizoen als 2e geëindigd in de 5e klasse, ook nu weer een kampioenskandidaat.

Onze verwachtigingen waren niet hooggespannen, omdat het gemiddelde ratingverschil met onze tegenstander ca. 240 punten in ons nadeel bedroeg. Maar we hebben onze huid duur verkocht! Het waren allemaal lange partijen. Onze eerste drie bordspelers (Martin, Roger en Bas) wisten alle drie te winnen, waarbij de overwinning van Bas (in een spannende spectaculaire partij) ook voor hem een verrassing was. De anderen vochten ook voor wat ze waard waren, maar konden het niet bolwerken en dat was geen schande.

Good-old Bé Keizer speelde een puike partij. Hij had remisekansen (wellicht winstkansen op een bepaald moment?), maar moest na 4 uur gestreden te hebben zijn vlag strijken. Toen stond de eindstand 3-5 op het scorebord.  Voor onze tegenstanders was dit een teleurstellend resultaat, want bordpunten kunnen aan het eind van het seizoen doorslaggevend zijn.

Voor Louy was het zijn eerste externe wedstrijd, ondanks verlies smaakte het bij hem naar meer. Arno en Ronald zullen op grond van hun ervaring dit seizoen zeker nog van zich laten horen! Tot slot: Perry en Bé zeer bedankt voor het invallen.

Ik heb van jullie allemaal genoten!

Frans, dit keer uw cateraar.

 

 

 

2 gedachten over “Zaterdagteam gaat na moedige wedstrijd toch onderuit”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *