Zomercompetitie 2020

Vanaf half maart was onze club dicht in verband met de coronapandemie. Daarom spelen wij deze zomer ‘gewoon’ door. Vanaf 8 juli wordt iedere woensdagavond een zomercompetitie gespeeld.

Hierbij is het uitgangspunt om 2 partijen van 40 minuten per persoon per partij (pppp) te spelen met een bijtelling van 15 seconden per zet.

Als beide spelers anders overeenkomen is dat ook goed mits er minimaal 2 uur speeltijd wordt gepland.

Mogelijk is bijvoorbeeld 1 uur en 30 minuten per partij per persoon met of zonder bijtelling.

Rapid of snelschaken met je tegenstander kan óók, als je maar minimaal 2 uur speeltijd hebt gepland (bij snelschaken met 5 minuten pppp, zijn dat max. 12 partijtjes).

De speler die in een of meer partijen het beste resultaat heeft behaald krijgt 1 zomercompetitiepunt, bij gelijke uitslag een halve punt.

Als er een oneven aantal spelers is, wordt er een driekampje georganiseerd. Uitgangspunt hierbij is 30 minuten pppp. De ongedeelde winnaar krijgt 1 punt, de ongedeelde nummer 2 een half, nummer 3 niets. Per driekamp is er max. 1,5 punt te verdelen.

Indien nummer 1 en 2 of nummer 2 en 3 gelijk eindigen volgt er een beslissingspartij van 5 minuten pppp zonder bijtelling. Indien alle partijen gelijk eindigen krijgt ieder een half punt.

Een overeengekomen remise voordat beide spelers 12 zetten hebben gedaan telt NIET mee als gespeelde partij.

Klik op onderstaand linkje voor de uitslagen van ronde 4 en de stand.

zomercompetitie tm ronde 4